NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Vakkundig een koellastberekening laten maken?

2 Minuten lezen
actieve ventilator

Terwijl de buitentemperatuur buiten oploopt, wilt u het binnen zo koel mogelijk houden. Met temperaturen die tijdens de nazomer nog richting de 30 graden gaan, stijgen de temperaturen binnen ook. Afhankelijk van de isolatie en ventilatie wordt het binnen dan al gauw tropisch warm. De gemiddelde kamertemperaturen van 21 tot 24 graden zijn er niet meer bij. 

Om toch een effectieve koelsysteem te kunnen gebruiken die de binnentemperaturen binnen de perken houdt, kunt u een koellastberekening laten maken. Wat dat inhoudt, leest u in dit artikel. 

Waarom kunt u een koellastberekening laten maken?

Met het laten maken van een koellastberekening komt u erachter hoeveel koelvermogen uw bedrijfspand bedraagt en dus hoeveel koelsystemen u kunt laten installeren voor een optimale verkoeling van de afzonderlijke vertrekken. De koellastberekening laat u namelijk maken per ruimte die zich in het pand bevindt. Zo komen de experts tot een nauwkeurige conclusie die u vertelt hoe groot het koelvermogen van uw pand is. Afhankelijk van het koelvermogen kunt u vervolgens bepalen welke en hoeveel koelsystemen u laat installeren om de diverse vertrekken tijdens warme dagen efficiënt én effectief te koelen.

Welke factoren worden in koellastberekening meegenomen?

Wanneer u de koellastberekening heeft laten maken, dan worden diverse factoren meegenomen. Het maakt niet uit of u de koellastberekening laat maken in een kleine woning of in een groot bedrijfspand, met de kennis van de experts komt u tot een nauwkeurige oplossing. Bij de koellastberekening worden de volgende punten meegenomen:

  • Bouwfysische gegevens
  • Hoeveelheid lucht die van buiten naar binnen stroomt
  • Hoeveelheid zonnestralen die naar binnen schijnen
  • Het aantal mensen dat gemiddeld iedere dag binnen is
  • Apparatuur die overdag of ’s nachts ingeschakeld zijn

Het resultaat van de koellastberekening krijgt u in de vorm van een lijst die het koelvermogen van iedere ruimte laat zien met onderaan de streep het totale koelvermogen. Hiermee weet u welke koelsystemen u nodig heeft voor een effectieve koeling.

Niet alleen voor de warme zomers, ook tijdens de koude winters

Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw ventilatiepompen in huis of op kantoor, kunt u een koellastberekening laten maken. Dit is niet alleen voordelig voor de warme zomers waarin u de ruimtes laat verkoelen. Met de gegevens uit de koellastberekening in combinatie met een transmissieberekening weet u ook in de winter hoe uw warmtepompen effectief en efficiënt hun werk doen.

Wilt u een koellastberekening laten maken? Dat kan met de experts van Leever

Wanneer u in de winter effectief gebruikmaakt van uw warmtebronnen die de binnentemperatuur op peil houden, dan wilt u dat ze in de zomer hetzelfde doen. Het kan zijn dat u dat effect niet bereikt, omdat het koelvermogen verschilt van de verwarmingscapaciteit. Daarom laat u een koellastberekening maken waarmee u nauwkeurig inzicht krijgt in het koelvermogen van uw pand. Zowel voor ieder vertrek afzonderlijk als het koelvermogen van het totale pand worden voor u op een rij gezet. Voor particulieren en voor de zakelijke markt is het maken van een koellastberekening geen probleem. Laat u dan ook vrijblijvend informeren over de mogelijkheden, zodat u voortaan ’s zomers én ’s winters optimaal uw warmte- en koelsystemen benut.

Gerelateerde berichten
Besparen

Simpele tips om je steentje bij te dragen aan een beter milieu

2 Minuten lezen
Duurzaam leven is niet zomaar iets goeds doen voor het milieu, maar echt een levensstijl. Mensen die duurzaam leven hebben het beste…
Besparen

Duurzaam wonen hoeft niet duur te zijn

2 Minuten lezen
Je hoort tegenwoordig heel veel mensen over duurzaamheid praten op televisie. Iedereen wil het milieu verbeteren, maar veel mensen denken dat gelijk…
Besparen

Vragen bij het overstappen via Providers.nl

1 Minuten lezen
Bij het afsluiten van een abonnement van uw mobiele telefoon wilt u natuurlijk wel de juiste keuze maken als het gaat om…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *