NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Simpele tips om je steentje bij te dragen aan een beter milieu

2 Minuten lezen

Duurzaam leven is niet zomaar iets goeds doen voor het milieu, maar echt een levensstijl. Mensen die duurzaam leven hebben het beste voor met het milieu en willen dieren beschermen tegen de schade die ze oplopen door alle broeikasgassen die in de lucht komen (opwarming van de aarde).  In deze blog lees je enkele simpele hoe jij je steentje kunt bijdragen aan het milieu.

Wees zuinig met je waterverbruik

Zonder dat we het doorhebben verspillen we een hoop water. De meeste mensen houden ervan om lekker lang te douchen, maar dit is onnodig en kun je gemakkelijk verminderen. Een wekker zetten die na vijf minuten afgaat zorgt ervoor dat je veel waterkosten kunt besparen. Een bad nemen is al helemaal af te raden, omdat je dan liters aan water verspild.

Zet elektrische apparaten uit

Hoe minder televisie je kijkt hoe beter voor het milieu, maar het is logisch dat je af en toe televisie wilt kijken. Zorg er alleen voor dat je hem uit zet als er niemand kijkt. Hetzelfde geldt voor andere elektrische apparaten zoals lampen of je laptop. Uitzetten is ook beter dan op stand-by zetten, want daarmee verbruik je alsnog onnodig energie. Tenslotte kun je nog de stekker uit apparaten halen waar dit voor mogelijk is, zoals bijvoorbeeld je laptop.

Consumeer minder

We leven in een tijdperk waarin je gemakkelijk dingen kunt kopen. Binnen vijf minuten heb je online iets gekocht en vandaag bestelt is morgen al in huis. We beseffen ons niet altijd dat we helemaal niet zoveel nodig hebben. We hebben geen nieuwe kleding nodig en ook niet al die boodschappen waarvan we de helft weer weggooien. Probeer eens wat minder te consumeren en een andere tip is om je boodschappen met de fiets te halen in plaats van met auto. Dit scheelt benzinekosten en is beter voor het milieu.

Afval scheiden en hergebruiken

De meeste mensen scheiden hun afval al, maar het kan alsnog een stuk beter in Nederland. Daarnaast kunnen we vele producten recyclen om nogmaals te gebruiken. Kijk ook eens naar dingen je normaal gesproken weggooit, misschien kun je iemand anders er nog mee blij maken. Een tijdschrift wat je al gelezen hebt hoef je niet weg te gooien, want misschien heeft iemand anders er nog plezier aan.

Investeer in je woning

Hierboven zag je enkele simpele tips en voorbeelden hoe je jouw steentje bij kunt dragen aan een beter milieu. Ben je in de positie en wil je echt verschil maken voor het milieu, ga dan investeren in je woning om die duurzamer te maken. Woonisolatie is een goede eerste stap en ook zonnepanelen of een warmtepomp kunnen goede opties zijn. Het milieu gaat erop vooruit en de investeringen kun je op de lange termijn terugverdienen met je maandelijkse besparingen.

Gerelateerde berichten
Besparen

Vakkundig een koellastberekening laten maken?

2 Minuten lezen
Terwijl de buitentemperatuur buiten oploopt, wilt u het binnen zo koel mogelijk houden. Met temperaturen die tijdens de nazomer nog richting de…
Besparen

Duurzaam wonen hoeft niet duur te zijn

2 Minuten lezen
Je hoort tegenwoordig heel veel mensen over duurzaamheid praten op televisie. Iedereen wil het milieu verbeteren, maar veel mensen denken dat gelijk…
Besparen

Vragen bij het overstappen via Providers.nl

1 Minuten lezen
Bij het afsluiten van een abonnement van uw mobiele telefoon wilt u natuurlijk wel de juiste keuze maken als het gaat om…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *