NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Inbraken en Inbraakdiefstal voorkom je met deze tips

2 Minuten lezen

Jaarlijks vinden er nog steeds enorm veel inbraken plaats in Nederland. Inbrekers gaan overdag langs woningen en zoeken online naar interessante informatie. In deze blog lees je enkele tips waarmee je de kans op inbraken en inbraakdiefstal kunt voorkomen. Voor beheerders van meerdere panden kan het ook handig zijn om VvE Haarlem in te zetten. Als huizen namelijk weinig onderhoud krijgen zullen inbrekers het interessanter vinden om daar een bezoek aan te brengen dan wanneer een woning voortdurend verbeterd en beter beveiligd wordt door een oplettende eigenaar. Het onderhoud aan huizen en appartementen kan men daarom goed uitbesteden aan een VvE beheerder.

Werk samen met buurtbewoners

De eerste tip is om samen te werken met je buren, want je kunt elkaar helpen. Als je een paar dagen weg bent of langer of vakantie gaat, kunnen buren ervoor zorgen dat het lijkt alsof je wel thuis bent. 

Een auto voor de deur zetten, de post opruimen en lampen aanzetten zijn voorbeelden van dingen die buren kunnen doen. Door deze acties hebben inbrekers niet door dat er niemand thuis is. Voor inbrekers is het namelijk makkelijker en interessanter als er niemand thuis is, omdat de kans dat ze gepakt worden dan kleiner is.

Zorg voor goede woningsloten

De tweede tip is de belangrijkste tip en dat is dat je goede sloten voor je woning moet laten aanbrengen. Heb je geen goede sloten dan ben je kwetsbaar voor inbrekers, want die gebruiken gereedschap en slimme inbraakmethodes. De sloten van een slotenmaker voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Deze veiligheidssloten verkleint de kans op inbraak enorm, omdat inbrekers deze niet zomaar open kunnen breken.

Geen waardevolle spullen in het zicht houden

Als inbrekers door de ruiten van je woning waardevolle spullen zien is de kans groter dat ze gaan inbreken. Ze kunnen zelfs een ruit door het raam gooien en ervandoor gaan met de spullen. Zorg daarom dat je waardevolle spullen goed opbergt of zelfs verstopt. Dit zijn spullen zoals autosleutels, portemonnees, laptops en bijvoorbeeld mobiels.

Bel de politie

Zie of hoor je iets verdachts twijfel dan niet en bel direct de politie. Een alarm of camera’s kunnen helpen om je woning te beschermen, maar de beste manier is om betere sloten aan te schaffen voor je woning. Op camerabeelden zijn inbrekers namelijk niet altijd te herkennen en van een alarm kan je wakker worden en de politie bellen, maar waarschijnlijk kan de politie niet op tijd zijn. In vele gevallen zullen de inbrekers alsnog met buit ervandoor gaan, dus berg waardevolle spullen goed op.
Hopelijk zul je met deze tips geen nooit meer te maken hebben met inbraakdiefstal.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Tips om je huis te beveiligen tegen inbraken

2 Minuten lezen
Inbrekers gebruiken zelfs jouw containers of ladder. Maak het ze niet gemakkelijk. In deze blog geef ik je enkele tips om je…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *