NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Tips om je huis te beveiligen tegen inbraken

2 Minuten lezen
huis beveiligen

Inbrekers gebruiken zelfs jouw containers of ladder. Maak het ze niet gemakkelijk. In deze blog geef ik je enkele tips om je huis beter te beschermen en om de schade van inbrekers (diefstal kostbare spullen) zo klein mogelijk te houden. Vraag advies bij een slotenmakersbedrijf voor het verbeteren van jouw huisbeveiliging.

Er moet altijd iemand thuis zijn

Zorg ervoor dat er altijd iemand thuis is. Ik zie je denken, maar ik moet toch boodschappen doen of mag toch wel eens een weekendje weg. Natuurlijk, maar wat ik altijd doe, is ervoor zorgen dat er een bewoonde indruk is. Ben ik een paar dagen van huis, dan laat ik altijd in een lichtje aan en doe ik niet de gordijnen helemaal dicht. Inbrekers kiezen er liever voor om ergens in te breken, waar niemand is, want ze willen niet gezien worden. Ben je op vakantie zorg er dan voor dat je contact opneemt met je buren. Zij kunnen een oogje in het zeil houden en af en toe de post opruimen of een lampje aandoen. Tenslotte moet je ook uitkijken met wat je post op social media, want inbrekers houden deze pagina’s ook in de gaten. Heeft u kinderen, bespreek dit dan ook met hen, zodat je dit kunt vermijden.

Extra sloten voor extra beveiliging

Heb je verouderde sloten, dan ben je extra kwetsbaar voor inbrekers, want inbrekers kiezen er niet altijd voor om geruisloos (schadevrij) binnen te komen. Ze trappen zo je voordeur in, nemen snel kostbare spullen mee en zijn weer weg. Een manier om het moeilijker te maken is om extra sloten op kniehoogte aan te brengen, dan kun je dus niet meer zo makkelijk die deur intrappen. Goede slotenmakers hebben meerdere van dit soort veiligheidssloten met keurmerk, waardoor je weet dat je goede kwaliteit hebt. Dit geeft een veiliger gevoel en beschermt je veel beter tegen inbrekers.

Waarschuw de inbrekers

Inbrekers willen niet geconfronteerd worden met moeilijkheden of verrassingen. Mocht je inbrekers betrappen ga dan niet de confrontatie aan, want wie weet loop je gevaar. Probeer zo snel mogelijk de politie te informeren (en eventueel buren, via een buurtapp). Een manier om inbrekers weg te jagen is door een alarmsysteem te installeren of een nachtlamp die aangaat wanneer er iemand langs loopt. De inbrekers willen niet opvallen en kiezen er wellicht voor om zo snel mogelijk te vertrekken.

Houd waardevolle spullen uit het zicht van inbrekers

Mochten inbrekers toch binnen komen, zorg er dan voor dat ze zo min mogelijk waardevolle spullen kunnen meenemen. Hou kostbare spullen uit het zicht van de inbrekers. Dus plaats geen laptops op tafel, die ze kunnen zien of autosleutels bij het keukenraam, want anders tikken ze een raam in en zijn ze er weer vandoor voor je het weet. 

Investeer in goede beveiliging

Het kost misschien wat extra geld, maar ik zou zeker overwegen om te investeren in extra beveiliging. Een alarmsysteem of extra sloten van kwaliteit zorgt ervoor dat je woning minder kwetsbaar is voor diefstal. Zelf kun je ook nog veel dingen doen om inbrekers buiten de deur te houden en dat is dus onder andere het verbergen van waardevolle spullen. Hopelijk helpen deze tips en krijg jezelf nooit te maken met inbrekers, maar je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn en alvast preventiemaatregelen nemen.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Inbraken en Inbraakdiefstal voorkom je met deze tips

2 Minuten lezen
Jaarlijks vinden er nog steeds enorm veel inbraken plaats in Nederland. Inbrekers gaan overdag langs woningen en zoeken online naar interessante informatie….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *