NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Je lichaam en je hersenen moeten herstellen!

2 Minuten lezen
bed slapen

Wist je dat je ongeveer 1/3 van je leven slaapt?

In ons dagelijkse leven hebben we veel last van stress of zware werkzaamheden en dit kan z’n tol eisen voor je lichaam en je hersenen. Ze hebben daarom een goede nachtrust nodig en daar wil ik het in deze blog over hebben. Een goede nachtrust krijg je op een boxspring Gustavo. De voordelen van goed slapen en de nadelen van slecht slapen.

De hersenen

Tijdens het slaapproces blijven je hersenen actief bezig. Er is een soort van reinigingsactiviteit gaande, waardoor je dingen die geleerd of gezien hebt beter gaat onthouden. De hersenen blijven dus wel actief, maar hebben deze slaaptijd wel degelijk hard nodig, want anders ga je die dingen dus niet goed onthouden en gaan daarnaast je reactievermogen en alertheid overdag flink achteruit. Op de lange termijn kan je zelfs nog veel meer schade oplopen door slecht te slapen.

Overgewicht en ziektes

Voor je lichaam is het ook belangrijk om genoeg uren te slapen. Wist je trouwens dat de kans groot is op obesitas als je niet goed slaapt? De kans op obesitas wordt met 30% vergroot als je minder dan zes uur slaapt. Ook vergroot je de kans op andere ziektes als je slecht slaapt. Dit zijn Alzheimer en hart- en vaatziektes. Hart- en vaatziektes komen enorm veel voor en zijn dus een groot probleem.

Goede nachtrust

Veel mensen denken bij een goede nachtrust aan zes tot acht uur slaap. Dit is ook belangrijk, maar dat is slechts de kwantiteit van het slapen en niet de kwaliteit. Om mijn eigen slaap te verbeteren heb ik enkele aanpassingen gedaan. Ik zet voortaan mijn telefoon op vliegtuigstand als ik ga slapen, zodat ik niet gestort kan worden. Ook heb ik een nieuw bed gekocht, een boxspring. Dit bed zorgt t.o.v. mijn oude bed voor een veel betere comfort. Mijn spieren herstellen hierdoor ook veel beter na zware sportinspanningen. Met een boxspring Gustavo gaat dat prima.

Beloon jezelf

In deze blog hebben we gezien hoe belangrijk slaap voor je is. Slapen is een eerste levensbehoefte en dit moet je dus ook serieus nemen. Je wilt dat je hersenen en je lichaam goed functioneren en dat je geen last krijgt van depressies of zelfs ernstige ziektes. Mocht je lastig slapen, beloon jezelf dan met een nieuw bed. Ik zou je aanbevelen om voor een boxspring te gaan, want deze is geweldig.
Goed slapen begint echter bij een goede discipline en dus bij jezelf. Je voelt je lekkerder als je goed slaapt en je gaat beter presteren, dus doe het gewoon!

Gerelateerde berichten
Slapen

Weg met de kou: 10 tips om je voeten warm te houden terwijl je slaapt

5 Minuten lezen
Er is niets erger dan proberen te slapen tijdens de koude wintermaanden en wakker te worden gehouden door de ijskoude lucht. Koude…
Slapen

Uitgerust zijn bij nachtwerk

6 Minuten lezen
Nachtdienst kan een uitdaging zijn, vooral als je weinig energie hebt. Als je niet genoeg rust krijgt, kan het moeilijk zijn om…
Slapen

Hier moet u op letten bij het kopen van boxsprings

2 Minuten lezen
Wanneer u van plan bent om boxsprings te kopen, is het goed om hier de tijd voor te nemen. Zo is het…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *