NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Hier moet u op letten bij het kopen van boxsprings

2 Minuten lezen
boxspring kopen

Wanneer u van plan bent om boxsprings te kopen, is het goed om hier de tijd voor te nemen. Zo is het goed om u te verdiepen in alle mogelijkheden, kwaliteitsverschillen en het uiterlijk van uw nieuwe bed. Om er voor te zorgen dat u geen miskoop doet en om u tijd te besparen, hebben wij enkele belangrijke punten onder elkaar gezet, waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe boxspring.

Naast een boxspring wilt u misschien de hele woning een nieuwe look en inrichting geven. Dit kan puur gebaseerd zijn op hoe het eruit ziet of dat u ook praktische verbeteringen wilt. Zelf klussen? Van buizen tot gereedschap en radiatorbeugels, bij Loodgietshop vindt u genoeg keuze voor een doe-het-zelf klus. Bovendien zijn de Interwonen industriƫle meubels ideaal voor het verfijnen van de stijl in uw huis.

Het matras voor op de boxspring

Boxsprings staan bekend om de twee soorten matrassen die zij op de bedden plaatsen. Allereerst het onderste matras. Dit matras bestaat vaak uit pocketveren of bonellveren. Het is belangrijk om een matras te kopen die goed aansluit bij de soort vering van het onderste matras. Nu hoeft dit direct dezelfde soort vering te zijn. Maar de vering moet wel goed op elkaar aansluiten. 

Indien u een matras heeft die een goede ondersteuning geeft, maar naar uw smaak toch te hard of te zacht is, dan kunt u een matrastopper aanschaffen. Matrastoppers zijn dunne matrassen die bovenop het matras geplaatst wordt. De topper zorgt uiteindelijk voor meer comfort, maar behoud wel de goede ondersteuning van de onderste matrassen. 

Het uiterlijk van de boxspring

Boxsprings zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Dit maakt deze bedden ook uniek. U kunt namelijk vaak zelf de kleuren en het materiaal samenstellen. Hierdoor is uw bed altijd uniek. Dit maakt ook het inrichten van uw slaapkamer een stuk gemakkelijker. U kunt uw bed namelijk meer op het interieur van uw slaapkamer aanpassen, in plaats van uw hele slaapkamer aan het bed aan te passen. Houd dus bij het aanschaffen van een boxspring rekening met het interieur van uw slaapkamer. 

Kwaliteit van de bedden

Vanwege de populariteit van boxsprings zijn er ook veel namaak modellen. Een echte boxspring kunt u herkennen aan de vulling van het frame of het onderste matras. Veel namaak modellen hebben namelijk een leeg frame. Bij een echte boxspring is dit opgevuld met veringen. 

Uitbreidingsmogelijkheden van een boxspring

Het is vooraf goed om te weten dat er diverse uitbreidingsmogelijkheden zijn bij boxsprings. Zo is het mogelijk om een bed af te nemen met een verstelbare bodem. Hierdoor kunt u uw bed op de juiste manier instellen, waardoor u een goede slaaphouding aanneemt. 

Verder kunt u bij een uitbreiding denken aan een tv meubel in de stijl van het bed, een matras topper, extra nachtkastjes en het vinden van het juiste dekbed en kussen, waarmee u uw nachtrust op een boxspring nog comfortabeler maakt.

Gerelateerde berichten
Slapen

Weg met de kou: 10 tips om je voeten warm te houden terwijl je slaapt

5 Minuten lezen
Er is niets erger dan proberen te slapen tijdens de koude wintermaanden en wakker te worden gehouden door de ijskoude lucht. Koude…
Slapen

Uitgerust zijn bij nachtwerk

6 Minuten lezen
Nachtdienst kan een uitdaging zijn, vooral als je weinig energie hebt. Als je niet genoeg rust krijgt, kan het moeilijk zijn om…
Slapen

Je lichaam en je hersenen moeten herstellen!

2 Minuten lezen
Wist je dat je ongeveer 1/3 van je leven slaapt? In ons dagelijkse leven hebben we veel last van stress of zware…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *