NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Duurzaam wonen hoeft niet duur te zijn

2 Minuten lezen

Je hoort tegenwoordig heel veel mensen over duurzaamheid praten op televisie. Iedereen wil het milieu verbeteren, maar veel mensen denken dat gelijk veel geld gaat kosten en zijn terughoudend. In deze blog lees je meer over hoe je op goedkope manieren het milieu kunt helpen.

Duurzaam leven

De term duurzaam hoor je dus enorm veel en in mijn ogen betekent dit eigenlijk dat je niet onnodig veel energie gaat verspillen. Als je minder energie gaat gebruiken, heb je ook lagere energiekosten, dus het hoeft helemaal niet duur te zijn. Persoonlijk zet ik altijd een wekkertje van vijf minuten als ik ga douchen, want langer is niet nodig. Ik ga dus nooit in bad, omdat je dan enorm veel water verspilt. Voor mijn boodschappen ga ik naar de plaatselijke Albert Heijn en dit doe ik op de fiets, dit is veel milieuvriendelijker dan de auto. En die tien minuten extra heb ik er wel voor over, daarnaast is bewegen ook nog eens goed voor je. Daarnaast kun je nog letten op de hoeveelheid boodschappen die je doet. Mijn tip is om echt alleen dingen te kopen die je gaat opmaken, dus koop niet teveel.
Andere kleine dingen die ik dagelijks doe om het milieu te helpen (en geld te besparen) zijn onder andere: de verwarming lager zetten, afval scheiden en producten hergebruiken.

Investeren in woningisolatie

Een andere manier om duurzamer te gaan wonen is inderdaad door te gaan investeren. Echter hoeft dit niet gelijk te betekenen dat je duizenden euro’s moet gaan uitgeven en je volledige huis moet laten isoleren. Je kunt er ook voor kiezen om één ding te laten isoleren, zoals bijvoorbeeld het dak of het dichten van kieren en naden. Bij dit soort werkzaamheden is er ook een grote kans dat je subsidie krijgt van de overheid, want die juichen deze duurzaamheid ontwikkelingen alleen maar toe.

Bespaar geld op de lange termijn

Zelf ben ik een groot voorstander van zonnepanelen. Zonne-energie is een vorm van groene energie, omdat de energie opgewekt wordt door de zon. Het laten installeren van zonnepanelen op je dak kost weliswaar veel geld, maar op de lange termijn bespaar je echt enorm veel geld. Zonnepanelen gaan bijna 30 jaar mee en al naar ongeveer tien jaar zou je investeringskosten eruit hebben gehaald. Dit betekent dat je de jaren erna lekker kunt gaan genieten van gratis zonne-energie. 

We moeten het samen doen

In mijn ogen is het verbeteren van het milieu een taak van ons allemaal, een verantwoordelijkheid die we allemaal delen. Dit kun je dus doen door minder energie te gaan verspelen in je dagelijkse leven. Ook kun je jouw woning laten isoleren of gedeeltelijk als je niet teveel geld wilt kwijt zijn. En mijn favoriete optie is het laten installeren van zonnepanelen op je dak. Bij alle methodes ga je lagere energiekosten hebben en ga je op de lange termijn profiteren van mooie voordelen. Het fijnste blijft echter dat je met een goed gevoel naar bed kunt gaan, want jij denkt en helpt mee aan een beter milieu.

Gerelateerde berichten
Besparen

Vakkundig een koellastberekening laten maken?

2 Minuten lezen
Terwijl de buitentemperatuur buiten oploopt, wilt u het binnen zo koel mogelijk houden. Met temperaturen die tijdens de nazomer nog richting de…
Besparen

Simpele tips om je steentje bij te dragen aan een beter milieu

2 Minuten lezen
Duurzaam leven is niet zomaar iets goeds doen voor het milieu, maar echt een levensstijl. Mensen die duurzaam leven hebben het beste…
Besparen

Vragen bij het overstappen via Providers.nl

1 Minuten lezen
Bij het afsluiten van een abonnement van uw mobiele telefoon wilt u natuurlijk wel de juiste keuze maken als het gaat om…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *