NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Hoe richt je een grote woonkamer in?

2 Minuten lezen

Klein wordt vaak gelinkt aan knus en gezellig terwijl grote ruimtes vaak gezien worden als ongezellig en onpersoonlijk. Echter hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Wanneer je een grote ruimte op de juiste manier inricht kan deze juist erg gezellig en sfeervol worden. Je moet gewoon net even weten waar je moet beginnen met inrichten en welke spullen je moet aanschaffen. Om je een handje op weg te helpen hebben wij voor jou enkele tips op een rijtje gezet. Lees dus snel verder.

Maak afscheidingen

Wanneer je een grote woonkamer gaat inrichten en indelen kan dit nog best wel eens moeilijk zijn. Je krijgt namelijk snel het idee dat er teveel meubels midden in de kamer staan. Wat je daarom beter kunt proberen is het maken van verschillende hoeken in de woonkamer waardoor het net lijkt of de kamer uit verschillende ruimtes bestaat. Dit kun je makkelijk creëren door gebruik te maken van scheidingswanden of kasten waarmee je verschillende ruimtes kunt creëren. Ook zou je bijvoorbeeld een bank midden in de kamer kunnen zetten waardoor de ruimte wordt opgedeeld. 

Ga voor verschillende thema’s 

De kamer die je van plan bent te gaan indelen is vrij groot en daarom heb je de mogelijkheid om iedere hoek van de kamer een ander leuk thema te geven. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door verschillende kleuren te gebruiken waarmee je de muren verft maar je kunt bijvoorbeeld ook verschillende materialen gebruiken waardoor er verschillende ruimtes worden gecreëerd. Wanneer je de muren gaat verven kun je het beste kleuren kiezen die goed bij elkaar passen zodat de woonkamer wel een gehele ruimte blijft. Kies dus voor mooie kleurencombinaties. 

Ga voor grote meubels

Je hebt dus een grote woonkamer tot je beschikking en deze kun je het beste inrichten met grote meubelstukken. Met een grote ronde eettafel hout kan je elkaar goed zien en spreken. Deze items vormen zo de basis van je interieur en kun je zelfs nog opleuken met prachtige accessoires. Ga dus niet voor allerlei kleine meubels omdat je interieur dan juist heel erg rommelig wordt. Grote meubels daarentegen benadrukken de grote oppervlaktes. Kies dus eerder een paar grotere meubelstukken in plaats van veel kleine meubels voor in je grote woonkamer. 

Een extra muur

Vind je het lastig om de grote woonkamer leuk in te richten en kom je er echt niet uit? Kies er dan voor om een extra muur in de woonkamer te laten inbouwen. Je deelt de woonkamer zo op in verschillende ruimtes waardoor je deze ruimtes ook makkelijker in kunt richten. Let er wel goed op dat de nieuwe ruimte wel genoeg licht binnen krijgt. Hier kun je bijvoorbeeld voor zorgen door schuifdeuren in te bouwen of door ramen te plaatsen. Laat een extra muur altijd door professionals inbouwen en teken van te voren uit hoe je wilt dat de muur er uit komt te zien. Zo voorkom je dat er fouten worden gemaakt. 

Een grote woonkamer inrichten klinkt misschien lastig maar wanneer je bovenstaande tips opvolgt zul je erachter komen dat het eigenlijk wel mee valt. Ga stap voor stap te werk en maak een goed plan. Dan lukt het allemaal heel makkelijk. 

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe gebruikt meubilair te verkopen op een veiling

6 Minuten lezen
Gebruikte meubels verkopen op een veiling kan een spannende en winstgevende ervaring zijn. Het is een geweldige manier om uw interieur op…
Interieur

DIY tips om je eigen unieke lampenframe te maken

5 Minuten lezen
Iedereen houdt van een goed doe-het-zelf project. Of het nu gaat om een eenvoudig weekendproject of een meer complexe onderneming, de tijd…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *