NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

DIY tips om je eigen unieke lampenframe te maken

5 Minuten lezen

Iedereen houdt van een goed doe-het-zelf project. Of het nu gaat om een eenvoudig weekendproject of een meer complexe onderneming, de tijd nemen om iets zelf te maken geeft enorm veel voldoening. Als u uw woonruimte wilt opvrolijken met een unieke toevoeging, waarom probeert u dan niet uw eigen lampenframe te maken?

Met een paar eenvoudige gereedschappen en materialen kunt u een mooi en uniek decorstuk maken en tegelijkertijd uw vakmanschap aanscherpen. In dit artikel geven we u enkele nuttige tips en trucs om uw eigen unieke lampenframe te maken. Van het selecteren van de juiste materialen tot het in elkaar zetten en afwerken van het frame, je krijgt alle informatie die je nodig hebt om een prachtig, handgemaakt kunstwerk te maken. Dus pak je gereedschap en laten we beginnen!

Verzamel de materialen

Natuurlijk, je kunt gewoon bij een online lampenwinkel een lamp bestellen en klaar is Kees. Maar hier houden we van uitdagingen en creativiteit. We gaan een lampframe maken van hout. Voor het frame heb je onbehandeld hout, houtlijm, schuurpapier, afwerkspray, houtbeits en een lampenkap nodig. Voor het hout heb je onbehandeld hout, houtlijm, schuurpapier, houtlak, houtbeits en een lampenkap nodig. Vervolgens heb je de lampenkap nodig. Hiervoor heb je een stoffen lampenkap nodig.

Kies de houtsoort

Er zijn veel houtsoorten waaruit u kunt kiezen. Afhankelijk van de look waar u voor gaat, kiest u een houtsoort die de kamer aanvult. Donkerder hout, zoals walnoot, espresso of rijk bruin, geeft een rustiek en bijna sjofel gevoel. Ze zien er geweldig uit in een huis in cottage-stijl of in combinatie met vintage stukken. Lichtere houtsoorten, zoals wengé, mahonie of berk, zien er geweldig uit in moderne kamers, vooral die met witte meubels. Hoewel ze mooie accenten vormen, werken ze ook goed als centraal punt.

Het hout voorbereiden

Het ruwe hout is de sleutel tot het succes van uw lijst. Voor gebruik moet het hout geconditioneerd worden. Neem een vel papier en een potlood en teken een raster op het papier. Knip het vel vervolgens in 15 vierkanten. Zet de vierkantjes op een rij langs een rand van het stuk hout waarmee u werkt. Zorg voor een even aantal vierkantjes. Neem nu je potlood en teken langs het raster. Dit raster moet loodrecht op de houtnerf staan. Blijf tekenen tot u een raster van vierkantjes op het hout hebt dat ongeveer een derde van het hout beslaat. U kunt dit proces ook herhalen op de overige zijden van het hout. Door dit te doen hebt u het hout voorbereid door het extra vocht eruit te drukken. Zo blijft het hout fris en droog terwijl u ermee werkt.

Meten en zagen van het hout

Meet en zaag het hout in de opgegeven afmetingen. Als u een vierkant frame wilt maken, gebruik dan een vierkant om een perfecte zaagsnede te maken. Als het niet perfect haaks is, zal je frame iets uit het midden staan, dus dat hoeft geen probleem te zijn. Vervolgens moet je het hout zagen. Door te zagen maak je rechte sneden in het hout. Dit is belangrijk omdat u niet wilt dat uw lampenkap krom is. Een rechte snede is veel gemakkelijker af te werken. En voor het zagen kun je het beste een snoerloze cirkelzaag gebruiken. Gebruik de schuine stand om gelijkmatig te zagen. Hoewel cirkelzagen veel verschillende soorten hout aankunnen, zijn ze ook erg gevaarlijk, dus zorg ervoor dat je veilig bezig bent.

Het frame in elkaar zetten

Als je een vierkant frame hebt, gebruik dan een vierkant om de hoeken van het frame af te tekenen. Trek nu met een potlood lijnen van de ene hoek naar de andere en markeer elke kant. Gebruik deze lijnen als leidraad voor het boren van gaten voor schroeven. Markeer de locaties van de schroeven op uw rooster en gebruik vervolgens een boor om de gaten te maken. De lijnen moeten op gelijke afstand van elkaar staan, zodat het frame gelijk is.

Het frame afwerken

Tot slot moet je het frame afwerken. Dat kan op verschillende manieren, afhankelijk van je voorkeur en het soort afwerking dat je gebruikt. Voor een natuurlijke afwerking brengt u een lichte laag olie aan en veegt u het overschot weg met een doek. Voor een meer robuuste afwerking brengt u meerdere lagen vernis aan en veegt u tussen elke laag het overtollige weg. U kunt er ook voor kiezen uw lijst te beitsen in een kleur die bij uw kamer past.

De lampenkap kiezen

Nu je het frame en de lampenkap hebt, moet je kiezen welke in het frame past. Als je een vierkant frame maakt, moet de lampenkap ook vierkant zijn. U kunt ook proberen een ronde lampenkap te gebruiken in een vierkant frame. Maar omdat de kap rond is, zal het licht anders weerkaatsen, waardoor de lampenkap minder helder lijkt. Dit betekent dat een vierkante lampenkap goed werkt in een vierkant frame, terwijl een ronde lampenkap beter werkt in een rond frame.

Montage van de lampenkap

Neem de lampenkap en plaats hem voorzichtig in het glas. Zorg ervoor dat ze gelijkmatig in het frame zit. Houd vervolgens het frame ondersteboven en plaats het over de lampenkap. Omdat het een houten lamp is moet je goed kijken of het niet te heet wordt. Binnenverlichting kan vrij snel warm worden en moet buiten bereik van brandbare materialen gehouden worden.

Zorg ervoor dat het glas naar beneden wijst. Zet het vast met de bovengenoemde schroeven. U kunt ook een lampenkaphouder gebruiken om dit proces te vergemakkelijken.

Styling van de kamer

Voeg tot slot gerust andere decoratieve elementen toe aan uw kamer, zoals aardewerk, kaarsen en planten. Deze kunnen worden gebruikt om warmte en leven aan uw ruimte toe te voegen. Met een of twee lampen in de woonkamer, eetkamer of keuken kunt u sfeerverlichting creëren. U kunt ook proberen Edison lampen te gebruiken voor een meer verfijnde uitstraling. En als u nog een stap verder wilt gaan, kunt u uw muren een warme kleur geven. Dat creëert niet alleen een gezellige sfeer, maar geeft ook een vleugje kleur aan uw ruimte. Deze kunnen worden gebruikt om een dramatisch effect te creëren, bijvoorbeeld op een muur met een sterke kleur, zoals rood. Deze kleine veranderingen helpen uw huis een gastvrij en comfortabel gevoel te geven. Zorg er ook voor dat u uw lampenkappen regelmatig schoonmaakt, zodat ze er op hun best blijven uitzien.

Onderhoudstips

Lampen zijn een grote investering, en u wilt er goed voor zorgen. Maak de binnenkant van uw lampenkapjes schoon en zorg ervoor dat ze droog zijn voordat u ze terugplaatst in de lamp. Zo voorkomt u de groei van schadelijke bacteriën die uw gezondheid kunnen schaden. Zorg er ook voor dat uw lampen geaard zijn door ze in een stopcontact te steken. Deze kleine onderhoudstaken zorgen ervoor dat uw lampen in goede staat verkeren en nog jaren meegaan.

– Maak uw lampenkappen regelmatig schoon om stofophoping te verwijderen en schadelijke bacteriën te voorkomen.

– Aard uw lampen door ze op een stopcontact aan te sluiten.

– Gebruik lampen met een E- of X-markering.

– Zorg ervoor dat uw leefruimte goed geventileerd is om condensvorming op de muren te voorkomen.

– Zorg ervoor dat uw thermostaat niet lager staat dan 20° C.

– Deze kleine onderhoudstaken zorgen ervoor dat uw lampen in goede staat verkeren en nog jaren meegaan.

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe gebruikt meubilair te verkopen op een veiling

6 Minuten lezen
Gebruikte meubels verkopen op een veiling kan een spannende en winstgevende ervaring zijn. Het is een geweldige manier om uw interieur op…
Interieur

Hoe richt je een grote woonkamer in?

2 Minuten lezen
Klein wordt vaak gelinkt aan knus en gezellig terwijl grote ruimtes vaak gezien worden als ongezellig en onpersoonlijk. Echter hoeft dit helemaal…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *