NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

Praktische zaken waar je aan moet denken als je gaat verhuizen

2 Minuten lezen
praktisch verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen? Dat is natuurlijk heel erg fijn maar je kunt er ook een beetje zenuwachtig door worden. Zonder dat je het door hebt komt er namelijk nog best een hoop bij kijken. Bekijk daarom eens onderstaande tips die je zullen helpen om je verhuizing op orde te krijgen. Zo voorkom je stress en kun je een fijne start maken in je nieuwe woning.

Begin op tijd met inpakken

Ook al lijkt de verhuizing nog ver weg, toch is het verstandig om op tijd te beginnen met inpakken en planningen te maken. Vanaf het moment dat je begint met inpakken en kasten en deuren opent zul je er naar alle waarschijnlijkheid achter komen dat er meer spullen verborgen liggen in je huis dan dat je in eerste instantie dacht. Begin daarom tijdig met inpakken. Het meest ideale zou zijn wanneer je begint met inpakken zodra je de verhuisdatum te horen hebt gekregen. In het begin hoef je dan echt niet meteen heel erg intensief te werk te gaan, maar zorg er in ieder geval wel voor dat je vast een begin maakt en dat er een planning is voor de laatste weken tot de verhuizing. Je wilt namelijk voorkomen dat de aanhanger straks voor de deur staat terwijl de spullen binnen nog niet zijn geordend. 

Leg je energiecontract vast

Wat je zeker niet moet vergeten wanneer je gaat verhuizen is het regelen van je gas- en energie aansluiting. Het zou namelijk erg vervelend zijn als er niks werkt op de eerste avond dat je officieel in je nieuwe huis woont. Omdat het laten aansluiten van energie vaak een langdurig process is door de bedenktermijnen wordt het aangeraden om ook hier tijdig aan te denken. In sommige gevallen is het echter toch mogelijk om een energieaansluiting last minute te regelen. Houd er in dit geval wel rekening mee dat hier extra kosten aan gebonden zullen worden. Het zou toch fijn zijn als dit voorkomen kan worden. 

Neem de tijd om je adressen te wijzigen

Vergeet niet je adres te wijzigen

Zodra je gaat verhuizen zul je dit door moeten geven aan verschillende partijen. Je wilt namelijk niet dat er straks belangrijke brieven naar het verkeerde adres worden gestuurd. Wat je als eerste moet doen om dit te voorkomen is het doorgeven van je nieuwe adres aan de gemeente. De gemeente geeft dit vervolgens aan andere partijen door, maar let op! Dit wordt via de gemeente niet aan alle belangrijke partijen doorgegeven! Aan veel bedrijven zul je zelf je nieuwe adres door moeten geven. Voorbeelden van bedrijven of instanties die je hierbij niet moet vergeten zijn de fysio, de universiteit en de sportschool. Als je je adreswijziging liever compleet uit handen geeft dan is dit ook zeker mogelijk. Je kunt dit namelijk uitbesteden aan grotere bedrijven zoals PostNL. Overweeg echter wel of je dit het geld waard vindt. 

Door bovenstaande tips op te volgen kun jij er zeker van zijn dat je de meest belangrijke zaken die komen kijken bij een verhuizing niet vergeet. Zo hoef jij je nergens druk om te maken en kun je zo snel mogelijk genieten van je nieuwe plekje.

Gerelateerde berichten
Verhuizen

Een gestructureerde verhuizing met deze tips

1 Minuten lezen
Maak het verhuizen voor jezelf een stuk gemakkelijker met deze tips van verhuisbedrijf Rotterdam. Tips doornemen voor verhuizen is op zichzelf al…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *